keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Tuija Rosenqvistin valmennuksessa 1/2

Maanantaina lähdettiin heti aamusta kohti Ratsuniittyä, jonne lähdettiin Runon, Runon omistajan Kaisan, ja Kaisan ratsun Pepen kanssa valmentautumaan. Perillä oltiin hyvissä ajoin, joten ehdittiin hyvin asettautua paikanpäälle. Maanantaina meillä oli Kaisan kanssa molemmilla yksityistunnit, ja päätettiin sitten että me Runolin kanssa mennään ensin hyppäämään, joten laittelin Runon aika äkkiä kuntoon.

Tuijan rakennellessa esteitä kentälle verryttelin itsekseni siirtymisten ja erinäisten kiemuroiden muodossa. Runo oli alkuun todella hidas niin edestä, kuin takaakin, joten Tuija käski meidät pienelle pääty-ympyrälle, jolla pyrittiin saamaan tammaan vähän enemmän reaktiivisuutta. Pikku hiljaa molemmat alko heräileen, joten välikäyntien jälkeen siirryttiin puomi-, ja kavalettitehtävien pariin.


Aloitettiin suhteutetulla linjalla (1,2). Alkuun puomit olivat maantasalla, josta ne nousivat lopulta ristikoiksi. Tarkoituksena tulla viidellä askeleella ja kaartaa kakkoselta vuorotellen oikealle tai vasemmalle. Näinkin yksinkertainen tehtävä oli meille vaikea ihan vaan sen takia, että ei meinattu millään mahtua viidellä tohon väliin, ja Runo olis kokoajan tullut mieluummin oikealla laukalla alas. Jossakin vaiheessa lisättiin tehtävään myös esteet kolme ja neljä. Yhden ainoan kerran saatiin toi linja tultua hyvin, joten se sai jäädä.

Tän jälkeen tultiin vähän rataa (3-8). Ensimmäisellä kokonaisella radalla onnistuttiin sähläämään kaikki mahdollinen, joten tultiin heti perään uudestaan. Tällä kertaa ensimmäiset kaksi estettä (3 ja 4) ok, jonka jälkeen Runo pääs pitkäks enkä saanutkaan sitä enää kiinni, ja tamma sitten päätti ettei käännykkään kolmoselle (=5)... Tää oli täysin mun moka, ja kaiken lisäksi jäin vielä tämänkin jälkeen takanojaan kiskomaan, kun en kerran saanut Runoa reagoimaan. Tässä vaiheessa Tuija tokas jotain tämän tapaista: "Kiskomallako sä kiität sitä hyvistä hypyistä?". Myönsin virheeni, ja aloitin jälleen alusta. Tällä kertaa kaikki osuikin täysin nappiin, ja saatiin oikeasti hyvä rata alle, jes! Tähän saatiin kaikki olla tyytyväisiä, joten lopeteltiin siihen.

Ps. Pahoittelen huonoa kännykkälaatua!

Ollaan huomenna lähdössä Helsinkiin lomailemaan, joten postauksen toinen osa luultavasti tulossa parin päivän kuluttua kuvien kera. Sen verran vielä, että oliskos teillä mitään suosituksia heppatarvikkeiden suhteen tuolla pääkaupunkiseudulla? Niin, ja haluatteko huomiselta Myday:n kuvien muodossa? :)

5 kommenttia:

  1. Hei piti kommentoida tuohon Tuijan valmennus 2/2 postaukseen mutten jaksanut kelata enää ylös... Millainen tuo Akin suosittelema tukiliivi on? T. könöttäjä ;)
    Ja hyvältä näyttää Runo, mäkin haluaisin Tuijan valmennukseen, sieltähän Popokin on ostettu... :)
    emppsi.blogspot.fi

    VastaaPoista